Un cuplu de turisti germani surprinsi vineri in Venetia pregatindu-si o cafea la un aragaz de voiaj, la baza podului Rialto, a fost amendat cu 950 de euro si rugat sa paraseasca orasul, informeaza AFP.

Cei doi berlinezi, in varsta de 32 si, respectiv, 35 de ani, se instalasera dimineata, langa rucsacuri, la baza treptelor faimosului pod, pentru a-si pregati o cafea.

Reclamati de un rezident, turistii au fost retinuti rapid de politia locala si amendati cu 950 de euro pentru comportament necorespunzator, a explicat primaria intr-un comunicat.

Conform unui regulament recent adoptat de catre consiliul municipal, cei doi au fost invitati, de asemenea, sa paraseasca orasul - o masura luata a 40-a oara de la intrarea sa in vigoare in luna mai, scrie Agerpres.

"Venetia trebuie respectata si oamenii nepoliticosi care cred ca vin in oras si fac ceea ce vor trebuie sa inteleaga ca, gratie politiei locale, ei vor fi retinuti, sanctionati si rugati sa paraseasca orasul", a explicat primarul Venetiei, Luigi Brugnaro, in comunicatul de presa.

"De acum inainte, vom comunica si identitatile persoanelor vizate de masura de indepartare ambasadelor si consulatelor tarilor lor de origine", a completat primarul.

Textul adoptat in luna mai se refera la respectarea regulilor de decenta, curatenie si siguranta in acest faimos oras, confruntat cu turismul de masa.

El prevede o serie de interdictii (cum ar fi cele privind organizarea de picnicuri in anumite locatii, imbaierea in fantani sau plimbarea la bustul gol), amenzi grele, ba chiar posibilitatea de scoatere din oras pentru contravenienti.

Venetia, cu o populatie de 55.000 de persoane in centrul sau istoric, primeste anual circa 30 de milioane de vizitatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.