Michelle Obama, fosta prima doamna a Statelor Unite, a fost votata ''cea mai admirata femeie din lume'', potrivit unui sondaj recent, informeaza DPA vineri.

Sondajul a fost realizat de compania britanica de cercetare de piata YouGov, cu participarea a 42.000 de persoane din 41 de tari.

Michelle Obama a devansat-o in topul preferintelor publicului pe realizatoarea americana de televiziune Oprah Winfrey, clasata pe locul al doilea.

Actrita laureata cu Oscar si activista pentru drepturile omului Angelina Jolie ocupa cea de-a treia pozitie, iar regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a clasat a patra.

Fostul secretar de stat al SUA Hillary Clinton - de asemenea o fosta prima doamna a SUA - ocupa cea de-a opta pozitie in preferintele publicului, in timp ce diva pop Madonna se afla pe locul al 11-lea.

Activista pentru drepturile persoanelor LGBT Ellen DeGeneres se afla pe locul al 15-lea in clasament.

Actuala prima doamna a Statelor Unite, Melania Trump, este pe locul al 19 in clasamentul cu 20 de pozitii, scrie Agerpres.

Pe lista celor mai admirati barbati, sotul lui Michelle, fostul presedinte Barack Obama, ocupa locul al doilea. In fruntea clasamentului personalitatilor masculine se afla miliardarul si filantropul Bill Gates, iar vedeta filmelor de actiune Jackie Chan este pe pozitia a treia.

In clasamentul pe tari, Obama este cel mai admirat barbat din Statele Unite, urmat de Donald Trump, clasat pe locul al doilea.

In topul celor mai admirate femei din Statele Unite, prima pozitie este detinuta tot de Michelle Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.