Un cutremur subacvatic cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs marti la sud de Insula Bali in Indonezia, a anuntat Agentia europeana de monitorizare a cutremurelor EMSC, potrivind Reuters.

UPDATE - Agentia pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia a distribuit o fotografie cu templul Lokanatha din Denpasar a carui zidarie a fost afectata de cutremur. Pagube minore au fost consemnate si in alte zone ale Bali, la o scoala, o locuinta si un alt templu, conform Balipost.com. De asemenea, acoperisul unei moschei din Banyuwangi, Java de Est, s-a prabusit partial

Inca nu sunt informatii legate de daune sau victime ale cutremurului si nu a existat nicio alerta de tsunami emisa de Centrul de avertizare in caz de Tsunami pentru Pacific din Hawaii.

Epicentrul cutremurului a fost la 102 km sud-vest de capitala insulei, Denpasar, la adancimea de 100 de kilometri, a anuntat EMSC, potrivit Mediafax.

Institutul Geologic american USGS a inregistrat cutremurul cu o magnitudine preliminara de 5,7.

Cutremurul ar putea fi resimtit si in alte orase din insulele inveciate, respectiv Lombok si Java, a transmis Agentia meteorologica si geofizica din Indonezia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.