Noua persoane au murit duminica in urma prabusirii unui mic avion de turism, in nordul Suediei, au anuntat autoritatile regionale, informeaza AFP si dpa.

"Cele noua persoane care se aflau in avion au murit", a declarat o purtatoare de cuvant a regiunii Vaesterbotten (nord-vest), Gabriella Bandling, fara a dezvalui identitatea victimelor, informeaza Agerpres.

Potrivit mass-media suedeze, avionul, in care se aflau parasutisti, a cazut la scurt timp dupa orele 14:00 (12:00 GMT).

Aparatul, un GippsAero GA8 Airvan, decolase de pe aeroportul din Umea in jurul orelor 13:30. Pe imagini filmate de amatori si difuzate online de cotidianul Aftonbladet se poate vedea cum avionul cade pe verticala.

"Am auzit un zgomot de motor bizar, care nu parea normal. Mi-am ridicat capul si am vazut un avion care se invartea ca un titirez", a declarat un martor, Peter Larsson, pentru cotidianul Dagens Nyheter. "Initial am crezut ca este un zbor acrobatic, insa apoi am inteles repede ca nu era in regula", a relatat acesta.

Epava aparatului a fost gasita pe o insula din arhipelagul situat la sud de Umea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.