Doi pinguini care formeaza un cuplu de acelasi sex la Sea Life London, un celebru acvariu din capitala Marii Britanii, au devenit in premiera parinti dupa eclozarea recenta a unui pui ce provine dintr-un ou adoptat, informeaza miercuri Press Association.

Femelele din acest cuplu de pinguini gentoo, Marama si Rocky, traiesc impreuna de cinci ani si au primit spre adoptie un ou de la angajatii acvariului londonez, dupa ce au demonstrat ca detin calitatile necesare pentru a fi parinti buni.

Oul a fost preluat din cuibul unei alte femele, pentru ca aceasta sa fie degrevata de sarcina dificila de a creste doi pui, scrie Agerpres.

Numele si sexul puiului provenit din oul adoptat de cele doua femele gay nu au fost deocamdata dezvaluite.

Marama este cea mai varstnica dintre cele doua femele si, in mod natural, este mai protectoare cu puiul nou-nascut, in timp ce Rocky - care este independenta si foarte curioasa - pare sa fie determinata sa isi invete puiul tot ce trebuie acesta sa cunoasca despre viata unui pinguin.

Cele doua femele au construit cel mai mare cuib din colonie si fiecare dintre ele isi preia pe rand atributiile de parinte, oferindu-i astfel partenerei sale de viata posibilitatea de a se relaxa, inotand si hranindu-se.

Specialistii spun ca pinguinii formeaza perechi pe viata, iar cupluri de acelasi sex au fost observate de mai multe ori atat in natura, cat si in captivitate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.