Autoritatile din Paris fac eforturi pentru a imbunatati calitatea aerului din oras si pentru a contracara efectele schimbarilor climatice, motiv pentru care un proiect ambitions presupune ca in anii care urmeaza nu mai putin de patru obiective turistice sa fie inconjurate de "paduri urbane".

Arbori, dar si alte plante se vor planta in zona Primariei Parisului (Hotel de Ville de Paris), a Garii Lyon, a Palatului Garnier si pe malurile Senei, informeaza Anne Hidalgo, primarul Parisului.

Astfel, in fara primariei ar urma sa se planteze pini, in jurul Palatului Garnier, unde se afla si Opera din Paris, se vor pune ciresi. O gradina cu arbori va inlocui si piata pavata de langa gara, iar de-a lungul Senei isi vor face aparitia arbusti si iarba, noteaza ziare.com.

"Cred cu tarie ca Parisul trebuie sa se adapteze la schimbarile de temperatura. Grupul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice prognozeaza valuri de caldura cu temperaturi de 50 de grade Celsius pana in 2050. Avem obligatia de a actiona acum", a spus Hidalgo pentru Le Parisien.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.