Jean-Claude Romand, un fals medic francez care si-a asasinat familia dupa ani de minciuni si escrocherii, a iesit vineri din inchisoare dupa 26 de ani de detentie, relateaza AFP.

Jean-Claude Romand a parasit inchisoarea din Saint-Maur (centru) in urma unei decizii de eliberare conditionata, a anuntat avocatul sau Jean-Louis Abad. Pe 25 aprilie, o curte de apel i-a acordat eliberarea conditionata.

Falsul medic OMS, in varsta de 65 de ani, a plecat spre Fontgombault Abbey, nu departe de fosta sa inchisoare, potrivit unei surse apropiate dosarului. El va fi plasat sub supraveghere electronica pentru o perioada de proba de doi ani, inainte de a fi supus, timp de zece ani, masurilor de asistenta si de control.

In decizia din 25 aprilie, instanta a ordonat ca Jean-Claude Romand sa nu intre in contact cu victimele si cu partile civile din dosar.

De asemenea, Jean-Claude Romand trebuie sa se abtina "de la orice comunicare cu mass-media cu privire la crimele pentru care a fost condamnat", se arata in declaratia parchetului general din 25 aprilie.

Condamnat la inchisoare pe viata in 1996, Romand a fost eliberabil incepand cu 2015, dupa o perioada minima de inchisoare de 22 de ani.

Povestea "doctorului Romand" a inspirat cinematografia si literatura. Romanul "L'adversaire" ("Adversarul") al scriitorului Emmanuel Carrere a fost adaptat pentru marele ecran in 2002 de regizoarea Nicole Garcia.

A pretins ca este medic si si-a ucis familia

Dupa ce le-a ascuns apropiatilor sai esecul la facultatea de medicina, Jean-Claude Romand si-a mintit anturajul timp de peste 15 ani. Casatorit si tatal a doi copii, el sustinea ca este medic, cercetator al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) la Geneva, si si-a intretinut familia prin inselaciune, mintind parinti si prieteni si pretinzand ca le va depune economiile in Elvetia.

Incoltit de mai multi debitori, dintre care unii i-au descoperit inselaciunile, falsul medic, pe atunci in varsta de 38 de ani, si-a ucis familia in dimineata zilei de 9 ianuarie 1993.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Aflat in locuinta lor, el si-a omorat sotia cu un facalet, apoi si-a impuscat in spate fiica de sapte ani si fiul de cinci ani. El si-a asasinat apoi parintii asupra carora a tras de mai multe ori cu o pusca.

A doua zi, el s-a intors in locuinta si a luat mai multe barbiturice inainte de a incendia cladirea. A fost gasit inconstient dar in viata de pompieri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.