Doi piloti au fost ucisi si sapte pasageri au fost raniti dupa ce un avion Antonov An-24 a efectuat o aterizare de urgenta joi dimineata pe un aeroport regional din republica autonoma rusa Buriatia, in Siberia, informeaza agentia oficiala de presa rusa TASS si Reuters, citand autoritatile locale.

La bord se aflau 46 de persoane, inclusiv patru membri ai echipajului, potrivit Ministerului pentru Situatiilor de Urgenta local. Avionul efectua o legatura intre Nijneangarsk (nordul Buriatiei) si Ulan-Ude, capitala regionala, scrie Agerpres.

"Pe aeroportul din Nijneangarsk, un avion de pasageri a efectuat o aterizare de urgenta. Ca rezultat, doi piloti au fost ucisi, pasagerii traiesc. 42 de adulti si un copil au fost salvati. Sapte persoane au fost ranite", a declarat secretarul de presa al sefului republicii, Alexei Fisev, citat de TASS.

"Dupa decolare, unul dintre motoare a cedat. Echipajul a decis sa se intoarca la aeroport. Potrivit informatiilor preliminare, in timpul aterizarii, avionul a iesit de pe pista 100 de metri, a lovit statia de tratare a apelor uzate si a luat foc", a precizat Fisev.

In prezent, echipele serviciilor de pompieri se afla la fata locului.

Zborul era operat de compania aeriana regionala rusa Angara, potrivit media locale.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.