International26 Iunie 201910:37

Lectura de un minut

Restaurantul francez Mirazur, condus de maestrul bucatar argentinian Mauro Colagreco si situat in Menton, un oras din sudul Frantei, a fost desemnat marti cel mai bun stabiliment gastronomic din lume de editorii revistei britanice specializate Restaurant, in cadrul unei ceremonii organizate in Singapore, informeaza AFP.

Noma, din Copenhaga, s-a clasat pe locul al doilea in topul 50 al celor mai bune restaurante din lume - cel mai prestigios clasament organizat de reprezentantii industriei gastronomice mondiale. Pozitia a treia a revenit restaurantului Asador Etxebarri din Tara Bascilor, o regiune din Spania.

Restaurantul Mirazur a ocupat locul al treilea in topul din 2018, in fruntea caruia s-a aflat Osteria Francescana, un restaurant condus de chef-ul Massimo Bottura.

Maestrul bucatar care coordoneaza Mirazur, Mauro Colagreco, este singurul chef strain premiat cu trei stele in ghidul francez Michelin.

Citeste si:
Cele mai frumoase printese si ducese din lume
Cele mai frumoase printese si...

Insotit de sotia lui, brazilianca Julia, si de echipa de la Mirazur, maestrul bucatar argentinian a urcat pe scena dupa anuntul victoriei sale, afisand un banner urias care reprezenta patru steaguri nationale: al Argentinei, al Braziliei, al Frantei si al Italiei, scrie Agerpres.

"Acest banner reprezinta Mirazur si o noua maniera de a gati in Franta", a declarat el.

Mauro Colagreco a adus un omagiu Frantei, care i-a permis "sa se exprime" prin intermediul gastronomiei, Argentinei, pentru "amintirile din copilarie", Braziliei, care i-a oferit "iubirea vietii sale", dar si Italiei, tara din care provin jumatate din membrii echipei sale.

"Multumesc membrilor echipei mele. Meritati acest titlu. Multumesc prietenilor mei care ne-au sustinut timp de 13 ani", a adaugat chef-ul argentinian.

Citeste si:
Bon Jovi a deschis doua restaurante pentru cei fara posibilitati
Bon Jovi a deschis doua...



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.