Papa Francisc spune ca nu-i place sa calatoreasca, in ciuda faptului ca a mers prin lume intr-un ritm mai rapid decat oricare dintre predecesorii sai, informeaza duminica DPA.

"Ei bine, va spun un secret: Nu-mi place sa calatoresc. Este adevarat! Este adevarat!", a spus suveranul pontif cu ocazia primirii in audienta, la Vatican, a 400 de copii din Italia.

Suveranul pontif a glumit spunand ca plimbarile sale prin lume reprezinta o pedeapsa, comparabila cu felul in care un copil mofturos, care refuza hrana, ar putea fi fortat sa manance portii duble.

"Este adevarat ca atunci cand calatoresti, gasesti mereu oameni, oameni buni si inveti multe atunci cand calatoresti. Dar nu-mi place sa calatoresc, nu este in firea mea", a subliniat suveranul pontif.

Intalnirea papala cu copii veniti din Sardinia si Genova a avut loc sambata, dar Vaticanul a dat publicitatii transcriptul intalnirii duminica.

De la alegerea sa in martie 2013, Francisc a efectuat 30 de vizite in strainatate, o medie de cinci in fiecare an. Benedict al XVI-lea si Ioan Paul al II-lea au intreprins in medie 3, respectiv 3,85 vizite in strainatate in fiecare an, scrie Agerpres.

Papa Francisc a vizitat recent Romania, in perioada 31 mai - 2 iunie.

Un stat pe care nu l-a vizitat inca este tara sa natala, Argentina, spre dezamagirea compatriotilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.