Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a invalidat decretul de numire in functia de prim-ministru a liderei Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Maia Sandu., relateaza Radio Chisinau.

Noul guvern depusese deja juramantul in fata Parlamentului.

De asemenea, Curtea Constitutionala a Republicii Moldova, sesizata de Partidul Democrat, a declarat sambata neconstitutionala si alegerea socialistei Zinaida Greceanii ca presedinta a Parlamentului, transmite Moldpres. Hotararea instantei este definitiva si impotriva ei nu exista cale de atac.

Anterior, Curtea a decis ca Parlamentul nu isi mai poate exercita atributiile constitutionale, inclusiv cele de control asupra executivului, pentru ca mandatul sau a expirat. Potrivit instantei, toate actele adoptate de legislativ in sedinta de sambata sunt neconstitutionale, noteaza jurnalul.ro.

Sedinta parlamentului a fost convocata de Partidul Socialist (PSRM) al presedintelui Igor Dodon si de blocul pro-european ACUM, alcatuit din PAS si din Platforma Demnitate si Adevar (PPDA).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.