YouTube va elimina videourile care neaga Holocaustul si alte "evenimente violente bine documentate", aceasta fiind o inversare majora a politicii companiei, care respinge criticile ca ofera o platforma pentru promovarea urii si a hartuirii, transmite Reuters, citat de News.ro.

Serviciul de streaming care este detinut de Google, parte a grupului Alphabet, a mai anuntat ca va elimina videourile care glorifica ideologia nazista sau care promoveaza grupuri care se considera superioare altora, pentru a justifica mai multe forme de discriminare.

In plus, vor fi inchise conturile creatorilor de videouri care critica im mod repetat politicile YouTube referitoare la discursurile care raspandesc ura, chiar si fara sa le incalce, a spus un purtator de cuvant.

YouTube a recunoscut intr-o postare pe blog ca noile politici i-ar putea afecta pe cei care cauta videouri "pentru a intelege ura in scopul combaterii acesteia".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.