Un politist din Myanmar a gasit un mod original pentru a sustrage metamfetamina din incarcaturile cu droguri confiscate, inlocuind-o cu sare de alaun, informeaza AFP.

Cu toate acestea, in timpul unui inventar, stratagema politistului a fost descoperita, a indicat marti politia: "Din 103 de pachete, 64 erau false", a explicat Myint Swe, seful politiei din districtul Kengtung, statul Shan, unde era angajat politistul.

"Am descoperit ca a inlocuit 'gheata' cu alaun de potasiu, o sare naturala care ii seamana", a indicat departamentul de combatere a drogurilor, potrivit Agerpres.

Politistul, care fugise, a fost arestat pentru furtul a 64 de kilograme de metamfetamina, in valoare de peste 740.000 de euro pe piata locala.

Triunghiul de Aur, aflat la granitele Birmaniei, Thailandei si Laos-ului, este una dintre principalele zone producatoare de droguri din lume, fiind cunoscut in special pentru productia de metamfetamina. Potrivit expertilor, Myanmarul este cel mai mare producator la nivel mondial al acestui drog.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.