Ciocnirea unui autobuz care transporta pelerini cu un camion a facut miercuri cel putin 21 de morti si peste 30 de raniti, in statul Veracruz, estul Mexicului, au raportat autoritatile locale, potrivit AFP.

Responsabilul pe probleme de protectie civila din acest stat, Guadalupe Osorno, a precizat ca "saptesprezece corpuri au fost scoase din autobuzul de pasageri si doua din camion. Pe drumul spre spital, unul dintre raniti a decedat si mai tarziu altul grav ranit".

Pasagerii autobuzului reveneau dintr-un pelerinaj la Basilica Santa Maria de Guadalupe din Ciudad de Mexico si se intorceau in statul Chiapas (sud) de unde erau originari, scrie Agerpres.

Accidentul a avut loc pe o autostrada care traversa o zona muntoasa, cu varfuri la peste 2000 de metri, unde ceata complica frecvent vizibilitatea soferilor.

Primele imagini difuzate de presa mexicana au aratat un autobuz complet ars rasturnat pe sosea si un camion, de asemenea, ars, cu partea din fata distrusa.

Dioceza din Tuxtla Gutierrez, in statul Chiapas, a prezentat condoleante familiilor victimelor si si-a exprimat "regretele profunde".

In 2006, peste 50 de pelerini si-au gasit sfarsitul in aceeasi zona atunci cand autobuzul lor s-a prabusit intr-o prapastie, dupa ce autovehiculul a ramas fara frane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.