Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, s-a casatorit cu sefa adjuncta a echipei sale personale de securitate si i-a acordat titlul de Regina Suthida, cu doar cateva zile inainte sa fie incoronat oficial, scrie The Guardian.

Anuntul privind ceremonia a venit cu doar trei zile inainte de mult asteptata incoronare si a fost facut in gazeta regala. Ulterior au fost difuzate imagini de la nunta la stirile regale difuzate pe toate canalele de televiziune thailandeze.

"Regele Maha Vajiralongkorn a decis sa o promoveze pe Generalul Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya, consoarta sa regala, la statutul de Regina Suthida, iar ea va detine un titlu si statut regal, devenind astfel parte din familia regala", se arata in comunicatul Casei Regale.

Regele Maha Vajiralongkorn, in varsta de 66 de ani, a urcat pe tron in 2016, dupa moartea tatalui sau, scrie News.ro.

El urmeaza sa fie incoronat prin ceremonii budiste si brahmane complexe care se vor desfasura pe parcursul a trei zile in acest weekend, totul culminand cu o procesiune prin Bangkok.

Regele Maha Vajiralongkorn a mai fost casatorit de trei ori pana acum, dar a divortat de fiecare data, si are sapte copii din cele trei casnicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.