Bilantul atentatelor de duminica din Sri Lanka a ajuns marti la 310 morti, dupa ce mai multi raniti au decedat din cauza ranilor, a anuntat politia locala, care a efectuat noi arestari, potrivit AFP.

Autoritatile au retinut pana in acest moment 40 de persoane in ancheta asupra acestor atacuri atribuite unei miscari islamiste locale, National Thowheeth Jama'ath (NTJ), a precizat purtatorul de cuvant al politiei, Ruwan Gunasekera, potrivit Agerpres.

Precedentul bilant era de 290 de morti, iar numarul ranitilor a ramas in jur de 500.

Sri Lanka a tinut marti dimineata trei minute de reculegere in memoria victimelor mai multor kamikaze care au atacat hoteluri de lux si biserici care celebrau slujba de Pastele catolic in mai multe puncte din aceasta insula din Asia de Sud.

Guvernul a decretat ziua de marti drept zi de doliu national. Magazinele care vand alcool sunt inchise, drapelele au fost coborate in berna, iar radiourile si televiziunile trebuie sa isi adapteze programele muzicale la solemnitatea momentului.

La Biserica Sfantul Anton din Colombo, scena primului atentat sinucigas de duminica dimineata, zeci de persoane s-au rugat in liniste, cu lumanari in mana, unii retinandu-si cu greu lacrimile. Dupa cele trei minute de tacere, multimea a rostit o rugaciune cu voce tare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.