Bilantul atentatelor care au lovit duminica hoteluri de lux si biserici catolice care celebrau Pastele s-a ridicat la 207 morti si peste 450 de raniti, a anuntat politia, potrivit AFP.

Bilantul ia in considerare victimele a opt deflagratii survenit pe insula, a precizat purtatorul de cuvant al politiei, Ruwan Gunasekera, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

"Nu putem confirma daca a fost vorba de atacuri sinucigase", a spus el, adaugand ca trei persoane au fost arestate.

Arhiepiscopul de Colombo, Malcom Ranjit, a cerut duminica guvernului din Sri Lanka "sa desfasoare o ancheta solida si impartiala" si "sa ii pedepseasca fara mila" pe cei vinovati, deoarece numai "animalele se pot comporta asa".

Trei biserici catolice din Sri Lanka - una in capitala Colombo, una la Negombo (nord) si una la Batticalo (est) - au fost atacate duminica dimineata in timpul slujbei de Paste.

In total, opt explozii s-au produs in aceasta insula vizitata de numerosi turisti straini, starnind un val de emotie la nivel mondial.

Seria de atacuri nu a fost inca revendicata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.