Treisprezece persoane - cinci femei, un copil si sapte barbati - au fost ucisi si alte patru persoane au fost ranite vineri intr-un atac armat comis la o petrecere privata in statul mexican Veracruz (est), au informat autoritatile locale, transmit EFE, AFP si Reuters.

Potrivit politiei, faptele s-au petrecut la ora locala 21:00 in municipiul Minatitlán, o regiune bogata in petrol, grav afectata de delincventa organizata, informeaza Agerpres.

Martorii si supravietuitorii atacului au declarat ca barbati inarmati au patruns la o petrecere privata care avea loc intr-un restaurant din municipiu si au inceput sa caute un barbat poreclit "El Becky", proprietarul localului. Participantii la petrecere au incercat sa-i impiedice, moment in care indivizii au deschis focul si au ucis 13 oameni.

Politia a inceput o ancheta si a lansat operatiuni de cautare a faptasilor

Minatitlán, unde functioneaza si o rafinarie, a fost grav afectat de violente in ultimul deceniu, principalul delict inregistrat fiind sechestrarea de persoane, iar printre cei vizati se numara petrolisti, medici, profesori si crescatori de vite.

Totodata, in Veracruz isi disputa suprematia carteluri ale drogurilor precum Los Zetas, Cartel Jalisco Nueva Generación si El Golfo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.