O jurnalista in varsta de 29 de ani a fost ucisa, in noaptea de joi spre vineri, intr-un schimb de focuri, in Irlanda de Nord.

Politia suspecteaza un atac terorist.

"Din nefericire, pot confirma ca o femeie de 29 de ani a fost ucisa, la Creggan, in urma unor schimburi de tiruri. Noi tratam acest eveniment ca pe un incident terorist, o ancheta cu privire la crima a fost deschisa", a scris pe Twitter Mark Hamilton, comisarul-sef al politiei din Irlanda de Nord.

Femeia care a murit in urma incidentelor este jurnalista Lyra McKee. Aceasta a fost transportata la spitalul Altnagelvin Hospital, unde insa n-a mai putut fi salvata. Lyra MCKee urma sa publice doua carti si era considerata o stea in ascensiune a jurnalismului de investigatie.

Partidul nationalist irlandez Sinn Fein a condamnat "fara rezerva" aceste fapte, catalogand decesul tinerei drept un "atac impotriva intregii comunitati, impotriva procesului de pace si impotriva Acordului din Vinerea Mare", semnat in 1998 pentru a pune capat Tulburarilor, in virtutea caruia puterea in provincie este impartita intre Sinn Fein si DUP.

"Ramanem uniti in hotararea noastra de a construi un viitor mai bun si pasnic pentru toti", a declarat, citat intr-un comunicat, conducatoarea Sinn Fein Michelle O'Neill.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.