Fostul presedinte peruan Alan Garcia, in varsta de 69 de ani, a decedat miercuri dupa ce s-a impuscat in cap pentru a evita arestarea intr-o ancheta de coruptie, transmite presa locala, citand membri ai familiei, aflati la spitalul din Lima unde ex-presedintele a fost internat si supus unei operatii de urgenta, potrivit Reuters.

Alan Garcia s-a impuscat, miercuri, dupa ce politia s-a prezentat la domiciliul sau din Lima pentru a-l aresta, scrie Agerpres.

Transportat de urgenta in stare critica la spitalul Casimiro Ulloa din capitala, Garcia a fost supus unei interventii chirugicale si a suferit trei stopuri cardiace, a declarat ulterior ministrul sanatatii, Zulema Tomas.

Garcia era anchetat pentru o presupusa luare de mita in legatura cu construirea unei linii de metrou in capitala de catre concernul brazilian Odebrecht.

Alan Garcia, presedinte al statului Peru intre 1985-1990 si 2006-2011, isi sustinea nevinovatia si se declara victima unei persecutii politice.

Uriasul scandalul de coruptie Odebrecht a implicat zeci de responsabili de rang inalt din America Latina, acuzati ca au primit mita in schimbul acordarii preferentiale de contracte de lucrari publice. Odebrecht a recunoscut ca a dat mita 29 milioane de dolari unor oficiali peruani pe durata a trei presedintii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.