Familia de industriasi francezi Pinault, care prezideaza grupul de lux Kering, a deblocat 100 de milioane de euro pentru reconstructia catedralei Notre-Dame din Paris, prin intermediul companiei sale de investitii Artemis, a declarat pentru AFP presedintele acesteia François-Henri Pinault.

"Aceasta tragedie ii loveste pe toti francezii si mult mai mult pe cei care sunt atasati unor valori spirituale. In fata unei astfel de tragedii, fiecare doreste sa redea viata cat mai repede acestei bijuterii a patrimoniului nostru", a indicat intr-un comunicat presedintele holdingului familial si al Kering.

O suma de 100 de milioane de euro a fost deblocata "pentru a participa la efortul care va fi necesar pentru reconstructia completa a Notre-Dame", a adaugat el.

Faimosul monument parizian este devastat de 12 ore de un incendiu violent, care i-a afectat puternic structura si a facut sa se prabuseasca turla sa in forma de sageata, cu o inaltime 93 de metri.

Grupul Kering - fostul Pinault-Printemps-Redoute (PPR) - este al doilea cel mai mare grup din sectorul de lux dupa LVMH, si detine in principal marcile Gucci, Yves Saint Laurent si Boucheron, scrie Agerpres.

François Pinault, in varsta de 82 de ani, detine a treia avere ca marime din Franta.

De asemenea, grupul de lux LVMH si familia Arnault au anuntat marti o donatie de 200 de milioane de euro pentru fondul dedicat reconstructiei catedralei Notre-Dame, dupa incendiul gigantic care a devastat-o luni.

"Familia Arnault si grupul LVMH, in semn de solidaritate cu aceasta tragedie nationala, se asociaza reconstructiei acestei catedrale extraordinare, simbol al Frantei, al patrimoniului sau si al unitatii sale", se precizeaza intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.