Pasionati de celebrul serial ''Game of Thrones'', tot mai multi parinti din Germania isi boteaza copiii cu numele personajelor din film, cel mai popular prenume pentru nou-nascuti fiind cel inspirat de personajul Jon Snow, relateaza dpa.

Din 2006, Jon a aparut de 365 de ori drept primul sau al doilea prenume ales de parintii germani pentru copiii lor, potrivit cercetatorului amator Knud Bielefeld.

Un alt nume la moda inspirat din saga americana este Arya. Cel putin 250 de fete au primit numele inspirat de personajul verisoarei lui Jon Snow, Arya Stark.

Numele Brandon (Stark) apare de 185 de ori in data de baze a lui Knud Bielefeld, in timp ce forma sa prescurtata, Bran, a fost gasita de 20 de ori.

Sansa (31), Dany (25), Daenerys (6) si Tyrion (6) apar de asemenea in certificatele de nastere germane, potrivit Agerpres.

"Gasesc, de asemenea, interesant numele Khaleesi, care apare de 16 ori in baza mea de date", a spus Bielefeld. "Khaleesi in GoT nu este un nume, ci un titlu, insa bebelusii sunt numiti in continuare asa", a mai spus el.

Pe de alta parte, multe nume din GoT se aseamana cu nume germane sau britanice cunoscute si, prin urmare, nu par prea exotice, a adaugat el.

Cu toate acestea, nu sunt destui Tyrion pentru a aparea in topul primelor zece cele mai populare nume germane. Prenumele Emma si Ben se regasesc in peste 10.000 de certificate de nastere din ultimii 13 ani in Germania.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.