Banditi inarmati au atacat un vehicul blindat pe o pista a unui aeroport international din centrul Mexicului, in timp ce saci cu bani erau pe punctul de a fi incarcati intr-un avion, si ar fi reusit sa fure astfel, in mai putin de trei minute, o suma de 1 milion de dolari, informeaza AFP.

Faptele s-au produs miercuri seara in jurul orei locale 21:00 (joi ora 03:00 GMT). Hotii au sosit la bordul unei camionete si au distrus barierele de securitate aflate pe pista aeroportului din Guanajuato, au explicat reprezentantii administratorului acelui aeroport, Grupul Aeroportuar al Pacificului (GAP).

Sub amenintarea armelor de foc, autorii jafului au luat sacii cu bani pe care mai multi angajati ai aeroportului se pregateau sa ii incarce intr-un avion, apoi au fugit de pe pista spargand barierele de securitate dintr-o alta zona. Totul s-a petrecut in mai putin de trei minute, au precizat reprezentantii GAP si ai autoritatilor locale.

Suma exacta nu a fost precizata de sursele oficiala, insa, potrivit companiilor mass-media locale, valoarea acesteia s-ar ridica la aproximativ 20 de milioane de pesos (1 milion de dolari).

Pe 14 decembrie, un vehicul care transporta 118 milioane de pesos (6,2 milioane de dolari) a fost interceptat de banditi in acelasi stat mexican, Guanajuato. Camionul blindat a fost descoperit mai tarziu, ingropat intr-o localitate apropiata de locul in care s-a produs jaful, scrie Agerpres.

Guanajuato este unul dintre cele mai importante centre industriale din Mexic, avand numeroase uzine de automobile, aeronautice si din industria grea.

Aceste activitati, alaturi de prezenta unor importante infrastructuri energetice, au atras organizatii infractionale, care comit numeroase jafuri, rapiri si furturi de combustibil, potrivit autoritatilor mexicane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.