Sarcofagul unui nobil egiptean va fi deschis in direct in cadrul unei emisiuni speciale difuzate de postul de televiziune american Discovery Channel, eveniment la care va participa si un oficial egiptean, relateaza AFP.

Un purtator de cuvant al canalului a declarat joi ca situl arheologic, descoperit in februarie 2018, unde se afla sarcofagul, este situat in afara orasului Minya, la sud de Cairo.

Emisiunea "Expedition Unknown: Egypt Live" va fi difuzata duminica seara (00:00 GMT luni), scrie Agerpres.

Consiliul Suprem al Egiptului pentru Antichitati a refuzat sa comenteze, desi prezenta secretarului general al Consiliului, Mostafa Waziri, este anuntata de Discovery.

Purtatorul de cuvant al Discovery a confirmat ca proiectul a fost creat in colaborare cu Ministerul egiptean al Antichitatilor.

Canalul de televiziune a explicat ca arheologii au descoperit recent in acest sit o retea de galerii care au condus la mai multe camere funerare in care s-ar afla 40 de mumii ale unor nobili egipteni.

In una dintre aceste camere funerare va fi deschis sarcofagul in timpul emisiunii. Discovery a refuzat sa dezvaluie identitatea nobilului egiptean, insa a spus ca o va face in timpul programului.

"Este un spectacol in cele din urma, insa i-ar putea face pe oameni sa iubeasca antichitatile si este o buna ocazie de a promova turismul", a declarat un arheolog egiptean sub rezerva anonimatului.

Dupa revolutia din 2011, instabilitatea politica si atentatele au afectat grav turismul in Egipt. Sectorul a inregistrat o relativa imbunatatire in 2018.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.