O echipa de oameni de stiinta din China a descoperit ca absenta unei proteine specifice din organismul insectei Drosophila melanogaster, numita si musculita de otet, provoaca un dezechilibru la nivelul florei intestinale si cauzeaza simptome similare cu cele ale autismului la oameni, relateaza luni agentia Xinhua.

Condusa de Liu Xingyin, cadru didactic la Universitatea Medicala din estul Chinei, echipa de cercetatori a anuntat ca aceasta descoperire ar putea deschide o noua cale teoretica pentru tratarea autismului, care se concentreaza pe digestie si activitatea sistemului imunitar.

Liu a precizat ca musculitele de otet cu deficit de KDM5 stateau la distanta una de alta, raspundeau mai lent la stimuli si intrau mai putin in contact cu celelalte exemplare, scrie Agerpres.

''Toate aceste fenomene sunt similare cu tulburarile de comunicare in cazul persoanelor cu autism'', a declarat Liu inainte de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, marcata la 2 aprilie.

Studiul demonstreaza ca in cazul exemplarelor cu deficit de KDM5 barierele mucoasei intestinale erau afectate iar flora intestinala prezenta un dezechilibru.

''Multe persoane cu autism prezinta afectiuni intestinale severe, precum diaree si sindrom de colon iritabil. Acest lucru vine in concordanta cu concluziile noastre'', a subliniat Liu.

O cercetare ulterioara a relevat de asemenea ca prin utilizarea antibioticelor sau prin administrarea de Lactobacillus plantarum poate imbunatati comportamentul social si durata de viata a unora dintre musculitele de otet cu deficit de KDM5.

''In general, studiile anterioare pe tema autismului s-au concentrat pe genetica'', a spus Liu care a precizat ca echipa sa asteapta ''cu nerabdare'' sa deschida ''o noua cale pentru terapia autismului uman din perspectiva digestiei umane si a sistemului imunitar''.

Rezultatele studiului au fost publicate in cel mai recent numar al jurnalului stiintific Cell Host & Microbe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.