Cel putin 20 de persoane si-au pierdut viata si 12 au fost ranite duminica seara intr-un incendiu izbucnit intr-un autobuz in capitala Peru, Lima, au anuntat serviciile de urgenta, relateaza AFP.

Potrivit martorilor, focul a pornit de la motorul autobuzului si s-a raspandit in interiorul acestuia, a adaugat purtatorul de cuvant Lewis Mejia, scrie Mediafax.ro.

Primarul capitalei Lima, Jorge Munoz, a declarat ca autobuzul a izbucnit in flacari intr-o statie pe care autoritatile au vrut sa o inchida in urma cu cateva saptamani deoarece era localizata langa o benzinarie ilegala.

"Se pare ca pe puntea superioara, unde au fost majoritatea victimelor, a fost transportata benzina", a declarat Munoz pentru jurnalisti. Opt unitati de pompieri au fost trimise la fata locului pentru a stinge incendiul. Pompierii au descoperit ca autobuzul nu era echipat cu stingator de incendiu si echipament pentru siguranta.

Autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili cauza incendiului, iar primarul Jorge Munoz a spus ca proprietarii vor fi pedepsiti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.