Premierul Jacinda Ardern a anuntat, luni, ca a luat decizia de principiu de a reforma legislatia cu privire la controlul armelor de foc, dupa atacul armat la doua moschei, vineri, la Christchurch, in care au murit 50 de persoane.

"Intentionez sa prezint mai multe detalii despre aceste decizii presei si populatiei inaintea viitoarei reuniuni a Guvernului, lunea viitoare. Acest lucru inseamna, in definitiv, ca, la zece zile dupa acest teribil act terorist, vom anunta reforme care, cred eu, vor consolida securitatea comunitatii noastre", a declarat premierul neozeelandez intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

Cincizeci de persoane au fost ucise in atacul la doua moschei de la Christchurch, vineri.

Presupusul autor al masacrului, Brenton Harrison Tarrant, un cetatean australian si activist de extrema dreapta, in varsta de 28 de ani, a fost inculpat de crime si urmeaza sa fie tinut in detentie pana la comparitia in Inalta Curte, la 5 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.