Cativa cetateni, insotiti de copii, au "plantat" vineri flori in gropile aflate pe trotuarele de pe bulevardul Kiseleff pentu a atrage atentia autoritatilor legat de starea deplorabila in care acestea se afla.
"Acum vreo saptamana, cred, unul dintre membrii grupului civic a postat cum in fata PSD s-au astupat gropile, frumos, fix la intrare ca sa nu fie o problema cand intra ei cu masinile in curte. Celelalte gropi au ramas. Asa ca, minunata noastra Claudia Florescu a venit cu ideea sa facem niste gradini urbane din gropile astea. Sa punem niste pamant si flori in ele. Vineri, dupa pauza de 15 minute, eu, fetita mea, Miruna, si Claudia Florescu am iesit la astupat gropile cu pamant si flori. Claudia a adus pamantul si florile, si lopetile de jucarie si ne-am apucat de treaba", a povestit Marinela Rata, unul dintre cetatenii implicati in acest demers, potrivit Hotnews.ro.

Claudia Florescu, persoana care a avut ideea acestui "protest" spune ca astfel a incercat sa semnaleze in mod vesel aceasta problema.

"Neingrijit, imbacsit de noxe si praf, Bulevardul Kiseleff incepe sa arate ca dupa razboi. Nu o data ne-am rostogolit prin gropile de pe trotuar. Era unul dintre putinele locuri din Bucuresti unde mai puteai merge cu bicicleta. Acum este periculos si mersului pe jos. Cu o exceptie, insa. La numarul 10. Acolo gropile au fost astupate de curand ca sa nu se hurducaie mai marii PSD-ului cand intra cu masinile pe trotuar. Tot de mantuiala, asa cum fac ei totul. Masina cilindru compactor este in continuare parcata in curtea PSD-ului, ca poate mai trebuie. Umiliti, pietonii se strecoara #siei cum pot. #Silor nu le pasa. Am hotarat sa semnalizam aceste gropi intr-un mod vesel. Ingredientele sunt simple: lopatele, rasaduri colorate, pamant pentru flori, speranta unei calitati a vietii mai buna pentru noi si copiii nostri. Am gasit de asemenea un debuseu simpatic pentru furia noastra. Cred ca putem transforma semnele nepasarii administratiei in proiecte comunitare transgenerationale. In contextul actual tot Bucurestiul ar putea arata ca o gradina", a povestit aceasta pentru HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.