O femela de urangutan grav ranita a fost descoperita cu 74 de alice infipte in corpul ei in provincia Aceh din Indonezia, au anuntat miercuri oficiali locali, citati de DPA.

Animalul, cu o varsta estimata la 30 de ani, a fost salvat sambata in districtul Subulussalam, avand fracturi osoase, vanatai si taieturi la nivelul picioarelor, a precizat Sapto Aji Prabowo, directorul Agentiei pentru Conservarea Naturii, o structura guvernamentala care actioneaza in provincia Aceh de pe insula Sumatra.

"O radiografie a aratat 74 de alice infipte la nivelul intregului ei corp",
a precizat el.

Un pui de urangutan in varsta de o luna a fost gasit odata cu ea, insa a murit de malnutritie in timp ce era transportat la un centru de reabilitare din provincia Sumatra de Nord, a precizat Ministerul Padurilor si Mediului.

Femela de urangutan se afla in prezent in stare stabila si a primit prenumele Hope.

"Condamnam atacul violent comis asupra urangutanilor de oameni iresponsabili", a precizat ministrul indonezian.

Clasificat pe lista speciilor "critic amenintate", urangutanul numara in prezent aproximativ 111.000 de indivizi care traiesc in libertate pe insulele Sumatra si Borneo, potrivit World Wildlife Fund, scrie Agerpres.

Specialistii in conservarea naturii spun ca supravietuirea speciei este amenintata de braconaj si distrugerea habitatelor naturale de catre industria lemnului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.