Un cetatean grec care trebuia sa se afle la bordul avionului Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines, care s-a prabusit duminica dimineata la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din Addis Abeba, a povestit cum a scapat cu viata pentru ca a ratat zborul cu "doua minute", informeaza DPA.

"Ar trebui sa o vad ca pe o doua sansa", a declarat luni atenianul Antonis Mavropoulos la postul de televiziune grec Skai.

"Am ratat zborul cu doua minute; cand am sosit, imbarcarea fusese inchisa si am vazut ultimii pasageri intrand - am tipat sa ma lase, dar nu mi-au permis"
, a povestit barbatul pe contul sau de Facebook.

Avionul a decolat la ora locala 08:38 cu destinatia Nairobi (Kenya). Niciunul dintre cei 149 de pasageri si opt membri ai echipajului nu au supravietuit.

Potrivit directorului general al companiei, pilotul a comunicat controlorului de trafic ca are ''dificultati'' si a cerut sa revina pe aeroportul Bole din Addis Abeba. I s-a dat permisiunea sa se intoarca, dar avionul s-a prabusit la 62 de kilometri sud-est de capitala.

Mavropoulos a explicat ca a ratat zborul, deoarece persoana care il insotea la aeroport ajunsese cu intarziere.

Barbatul a adaugat ca a fost repartizat pentru zborul urmator, insa "a protestat vehement" pentru ca era suficient timp pentru a urca la bord si a merge cu zborul sau, scrie Agerpres.

Atenianul a povestit ca ulterior ofiterii de securitate l-au tras deoparte, iar unul dintre acestia i-a spus cu blandete sa nu mai protesteze, ci sa ii multumeasca lui Dumnezeu, deoarece avionul a avut loc un accident. "Initial am crezut ca minte", a declarat acesta.

Mavropoulos si-a informat apoi familia ca nu se afla la bordul avionului prabusit, apoi si-a impartasit povestea pe Facebook.

"Am fost atat de usurat ca pot scrie acest post si sunt recunoscator ca sunt in viata"
, a marturisit el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.