Un barbat din Malaysia a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, iar alti trei au fost inculpati pentru insulte aduse Islamului si profetului Mahomed pe retelele sociale, a anuntat, sambata, politia locala, informeaza Reuters.

Este cea mai aspra pedeapsa dictata pentru o astfel de fapta in aceasta tara majoritar musulmana, unde tensiunile de natura religioasa si rasiala au crescut in ultimele luni.

Inspectorul general de politie Mohamad Fuzi Harun a precizat, intr-o declaratie de presa, ca persoana condamnata a pledat vinovat pentru 10 capete de acuzare de abuz pe retelele sociale.

Fiecare infractiune se pedepseste, potrivit legii din Malaysia, cu un an de inchisoare sau amenda de pana la 50.000 ringgit (12.228 de dolari) sau amandoua.

Sentinta a fost pusa in aplicare imediat, a precizat Mohamad Fuzi.

Potrivit Reuters, un alt utilizator a pledat vinovat, iar o audiere a acestuia a fost programata pentru ziua de luni. Alti doi au pledat nevinovat si au fost retinuti, fara posibilitatea de a iesi pe cautiune.

"Politia sfatuieste publicul sa nu comita abuzuri pe retelele de socializare prin incarcarea sau distribuirea de mesaje care pot provoca tensiuni de natura religioasa sau rasiala in diferitele comunitati din aceasta tara", a mai spus inspectorul de politie Mohamad Fuzi, potrivit News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.