Un grup de bulgari au infiintat o pagina de Facebook pentru sustinerea fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi. Acestia isi cer scuze pentru opozitia guvernantilor de la Sofia fata de candidatura sa la Parchetul European.

"Draga doamna Kovesi,

Grupul nostru pe Facebook «Eu sustin Laura Kovesi pentru Sefia Parchetului European» s-a infiintat ca indignarea spontana de masa si un semn de dezacord cu pozitia reprezentantului oficial al Bulgariei in Consiliului Reprezentantilor Permanenti in Uniunea Europeana (COREPER II) si Deputatilor in Comisia pentru drepturile omului, justitie si afaceri interne (LIBE) si Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European, care pentru marele nostru regret nu v-au sprijinit.

Va rugam sa acceptati scuzele noastre sincere pentru actiunile lor, ne pare foarte rau, pentru comportamentul lor necorespunzator, deoarece frica nu este o scuza, dar si pentru ca alegerea adevarata a cetatenilor bulgari este in favoarea candidaturii dumneavoastra pentru un procuror european.

Noi credem ca acest sprijin din partea societatii civile din Bulgaria este pe deplin meritat, v-ati dovedit in munca de-a lungul anilor, nu numai ca un excelent profesionist, ci, de asemenea, ca un om puternic si curajos. Din pacate, in propria noastra patrie o astfel de persoana nu exista, ceea ce explica de ce atat de multi bulgari privesc cu speranta spre dumneavoastra.

In Grupul nostru aveti prieteni adevarati, care va doresc succes si noi victorii in lupta impotriva coruptiei in Europa!

Cu respect

grup FB «Eu Sustin Laura Kovesi, pentru Sefia Parchetului European»", se arata intr-o scrisoare deschisa a bulgarilor care isi doresc victorii in lupta anticoruptie in Europa, potrivit hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.