Ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, atrage atentia ca o justitie independenta este esentiala pentru succesul luptei anticoruptie.

"In lupta impotriva coruptiei, desigur, este esential sa ai un sistem judiciar independent, o pozitie puternica a procurorilor. Insa instantele singure nu pot invinge coruptia. Este foarte important sa ai un mod curat de guvernare si in multe tari au fost experimentate diferite modalitati, sa structureze guverne in care sa fie dificil sa se desfasoare activitati de coruptie, dar si acestea au esuat in parte. De aceea, este foarte important sa existe un efort civic de amploare in lupta anticoruptie. (...) Pana la urma, este foarte important ca fiecare cetatean, motivat de principii ca democratie, libertate, stat de drept, sa fie activ in lupta anticoruptie", a declarat ambasadorul american Hans Klemm, potrivit Digi24.

Hans Klemm a evidentiat cateva elemente necesare in lupta anticoruptie: un sistem judiciar puternic si o munca solida a procurorilor.

"Dar numai tribunalele singure nu pot invinge coruptia. Un guvern curat este foarte util. Au existat experimente in lume pentru formarea unor sisteme de guvernare in care coruptia sa patrunda cu greu, dar chiar si acelea inregistreaza infrangeri. Este foarte important sa existe un efort civic larg in lupta anticoruptie, atat prin organizatii ale societatii civile, (...) sustinerea din sectorul privat. (...) In final este important ca indivizii, motivati de valori precum democratia, libertatea si statul de drept, sa fie activi in lupta anticoruptie", a mai spus hans Klemm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.