Comisia Europeana a transmis faptul ca oficialii europeni pot fi anchetati doar de catre Curtea Europeana de Justitie a Uniunii Europene.

"Am aflat din presa ca autoritatile romane au lansat o ancheta penala impotriva mai multor oficiali ai Comisiei pentru ca si-au facut treaba

Chiar daca nu comentam procedurile judiciare nationale, dorim sa reamintim ca autoritatile romane nu au nicio jurisdictie in aceasta privinta. Toti oficialii Comisiei isi indeplinesc atributiile oficiale se incadreaza numai sub jurisdictia Curtii Europene de Justitie a UE si sunt protejati de catre protocolul privind imunitatile si privilegiile din tratatul de aderare aprobat de toate tarile membre, inclusiv de catre Romania.

Va reamintim: Comisia si-a exprimat marea ingrijorare cu privire la statul de drept din Romania chiar ieri", se arata in raspunsul Comisiei Europene pentru Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.