Prevenirea actelor de abuz comise asupra minorilor reprezinta o ''provocare urgenta'' pentru Biserica Catolica, a transmis Papa Francisc intr-un mesaj rostit duminica, cu patru zile inainte de debutul unei reuniuni cruciale pe aceasta tema, relateaza DPA.

''Va indemn sa va rugati pentru acest eveniment, pe care l-am dorit (ca) un puternic act de responsabilitate pastorala pe tema unei provocari urgente a vremurilor noastre", a spus suveranul pontif in mesajul rostit in timpul traditionalei rugaciuni Angelus din Piata Sfantul Petru din Vatican.

Presedintii conferintelor episcopale din intreaga lume au fost convocati de Papa Francisc in perioada 21-24 februarie la discutii ce vizeaza cresterea gradului de constientizare si raspandirea celor mai bune practici in intreaga comunitate catolica globala pentru combaterea actelor de abuz comise de preoti, scrie Agerpres.

Biserica Catolica se confrunta cu o criza majora provocata de esecul de lunga durata in a pedepsi preotii numiti pradatori. Dezvaluirile din 2018 privind scandalurile uriase din SUA, Chile sau Germania au intinat grav credibilitatea Bisericii Catolice si au exercitat o presiune tot mai mare pe umerii suveranului pontif.

Sambata, Vaticanul a anuntat ca un fost cardinal american, Theodore McCarrick, acuzat de abuzuri sexuale comise asupra unor baieti de altar si a unor seminaristi, a fost caterisit, o pedeapsa fara precedent aplicata unui inalt demnitar bisericesc. Papa a recunoscut ca definitiva sentinta emisa de Congregatia pentru doctrina credintei, institutie a Vaticanului care vegheaza asupra dogmei catolice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.