Infectiile bucale pot provoca, nu doar amigdalite, ci inclusiv cardiopatii severe, astfel incat prevenirea lor este fundamentala, potrivit specialistului mexican Miguel Valencia González citat sambata de EFE.

Pe langa problemele de odontologie aceste infectii pot avea un impact grav asupra organismului, noteaza expertul de la Instituto de Seguridad y Servicios Sociales de los Trabajadores del Estado (ISSSTE).

El a subliniat ca patologiile parodontale sunt procese infectioase ale gingiilor care pot afecta tesutul care sustine dintele. Potrivit lui, peste 80 % dintre adultii care sunt ingrijiti la aceasta clinica au avut nevoie de lucrari dentare, precum punti sau proteze partiale ca urmare a pierderii unor dinti, scrie Agerpres.

Potrivit datelor Asociatiei Stomatologice Mexicane, 9 din 10 persoane au carii, o problema care incepe la o varsta frageda, avand in vedere ca afecteaza peste 73 % dintre minorii cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani.

Potrivit specialistilor, aceste probleme afecteaza calitatea vietii si pot avea nevoie de interventii costisitoare, in cazul in care nu sunt tratate la timp si pot determina chiar formarea de chisturi sau de tumori odontogenice.

Parintilor li se recomanda sa supravegheze sanatatea dentara si bucala a copiilor si sa evite le cumpere alimente bogate in zahar sau bauturi carbogazoase.

Se recomanda de asemenea spalatul pe dinti dupa consumul de alimente, precum si vizitele preventive la stomatolog la fiecare sase luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.