Politia israeliana a descoperit cu surprindere, luni, ca piromanul banuit ca a declansat noaptea precedenta un incendiu intr-o cladire rezidentiala din orasul Kiryat Gat situat in sudul tarii a fost, de fapt, un caine, relateaza agentia DPA.

In urma incendiului, blocul de locuinte a fost grav avariat, iar doi locatari au suferit rani usoare.

Dupa ce au vizionat imaginile inregistrate de camera de supraveghere, investigatorii au descoperit ca un caine s-a aflat la locul accidentului in momentul in care a izbucnit incendiul.

Cainele, care traieste intr-un apartament de la parterul cladirii, a fost observat in inregistrarile video ducand in bot un obiect despre care politistii suspecteaza ca era o bricheta. Patrupedul s-a asezat apoi pe o canapea aflata in curte si s-a jucat cu obiectul pana cand in zona botului sau s-a declansat o scanteie. Cainele s-a uitat la flacari si a inceput sa latre, scrie Agerpres.

Incendiul s-a raspandit rapid in restul cladirii.

Politia si pompierii s-au grabit sa intervina, iar locatarii au fost evacuati.

Autoritatile au precizat ca animalul a supravietuit. ''Este viu si este in continuare pus pe sotii'', a declarat un purtator de cuvant al politiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.