Printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a, a renuntat la permisul de conducere sambata, dupa ce accidentul in care a fost implicat in luna ianuarie a generat o dezbatere pe tema impunerii de restrictii pentru soferii in varsta, informeaza dpa.

Actualele legi britanice privind circulatia rutiera impun soferilor care au peste 70 de ani sa faca un control medical pentru prelungirea permisului de conducere.

Palatul Buckingham a anuntat intr-un comunicat ca Philip, Ducele de Edinburgh, in varsta de 97 de ani, a luat decizia de a renunta din proprie vointa la permisul de conducere dupa ce a reflectat indelung la acest lucru.

In luna ianuarie, masina pe care o conducea printul, Land Rover Freelander, s-a rasturnat dupa o coliziune cu un autoturism Kia

La doua zile dupa accident, Philip a trebuit sa dea explicatii politiei dupa ce a fost fotografiat conducand fara a purta centura de siguranta.

Coliziunea a avut loc la 17 ianuarie in apropierea domeniului regal Sandringham, unde regina Elisabeta a II-a si printul Philip petrec o mare parte a sezonului de iarna. Automobilul Kia era condus de o femeie de 28 de ani care a fost ranita usor la genunchi, in timp ce pasagera ei, o femeie de 45 de ani, si-a fracturat incheietura mainii stangi. In Kia se mai aflau un copil de noua luni, pe bancheta din spate, care nu a fost ranit. Printul nu a fost ranit in coliziune.

Politia a anuntat o investigatie, dar inca nu s-a stabilit in mod oficial cine este responsabil de producerea accidentului, survenit in timp ce Philip iesea de pe o alee din Sandringham pentru a se angaja pe un drum public. Politia a anuntat sambata ca a inaintat cazul Biroului procurorului de stat. Serviciul de Procuratura al Coroanei a declarat ca in acest caz va lua in considerare decizia lui Philip de a renunta la permis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.