Papa Francisc a recunoscut, marti, ca anumiti preoti si episcopi au agresat sexual calugarite catolice, raspunzand unei intrebari ce i-a fost adresata de un jurnalist prezent la bordul avionului care il aduce pe suveranul pontif la Vatican dupa vizita sa in Emiratele Arabe Unite, informeaza AFP.

"Au existat preoti, dar si episcopi, care au facut acest lucru", a recunoscut papa Francisc, care nu a abordat niciodata pana acum intr-o maniera directa aceasta chestiune, desi o considera un subiect de actualitate pentru Biserica Catolica.

Dupa parerea liderului de la Vatican, acest fenomen poate fi intalnit "peste tot", insa el este prezent mai degraba in "cateva congregatii noi si in cateva regiuni".

"De mult timp lucram la acest dosar. Am suspendat mai multi clerici, care au fost concediati din acest motiv", a relatat papa Francisc, fara sa precizeze insa numele persoanelor vizate si tarile in care s-au petrecut astfel de fapte, scrie Agerpres.

"Nu stiu daca procesul (canonic) s-a incheiat, dar am dizolvat si cateva congregatii religioase feminine, care au fost strans asociate cu aceasta corupere", a adaugat suveranul pontif, care considera ca Biserica Catolica nu poate sa se ascunda in spatele unei negari a acestor realitati.

"Ar trebui sa facem ceva in plus? Da! Avem noi vointa de a face acest lucru? Da!", a adaugat papa Francisc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.