Cel mai mare parc de distractii din Olanda a anuntat miercuri ca a decis sa modifice aspectul fizic al marionetelor sale ce reprezinta personaje africane si asiatice, intrucat acestea au fost considerate rasiste de anumite asociatii, informeaza AFP.

Lucrarile demarate cu ocazia "Festivalului carnavalului" vor permite administratorilor parcului sa ofere marionetelor "un aspect care corespunde epocii actuale", au transmis reprezentantii parcului tematic Efteling. Ei au adaugat ca doresc sa inlocuiasca "inelele din nas ale marionetelor cu costume africane traditionale".

Personajele asiatice, reprezentate cu ochi oblici si dinti lungi si dispuse de-a lungul unei incinte vechi de 35 de ani, vor fi si ele modificate, precizeaza comunicatul emis de parcul Efteling.

Criticile formulate la adresa marionetelor proveneau mai ales de la vizitatori si companii mass-media din strainatate, care "nu au crescut odata cu parcul", a declarat purtatoarea de cuvant a acestuia, Femke van Es.

Cu toate acestea, administratorii parcului nu intentioneaza sa modifice un alt spatiu expozitional controversat, denumit "Domnul Canibal", ce prezinta un barbat canibal cu pielea neagra, plasat in mijlocul unor caserole.

Marionetele, contestate de activistii anti-rasism de mai multi ani

Activistii anti-rasism protesteaza fata de aceste marionete de mai multi ani. O manifestare de acest tip a avut loc in parcul Efteling in 2016, a raportat NOS.

Atunci, asociatia Stop Oppressive Stereotypes (SOS) a spus ca cele doua spatii enumerate reprezinta "atractii turistice ofensatoare si extrem de rasiste".

Parcul Efteling si-a deschis portile pentru publicul larg in anul 1952 si este unul dintre cele mai mari parcuri tematice din Europa. Parcul olandez a primit peste 5 milioane de vizitatori in 2017, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul sau oficial.

Olandezii sunt considerati foarte toleranti si liberali in chestiuni precum canabisul, prostitutia si eutanasia. Dezbateri ce vizeaza alte problematici sociale si culturale animeaza cu regularitate opinia publica din aceasta tara.

Citeste si:
FOTO Mii de oameni au participat la o petrecere în Wuhan
FOTO Mii de oameni au...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.