Papa Francisc a cerut duminica o 'solutie justa si pasnica' la criza din Venezuela, lansand de asemenea un apel la pace in Columbia si condamnand dublul atentat impotriva unei catedrale catolice in Filipine, transmite AFP.

'In fata situatiei grave pe care o traverseaza (Venezuela), il rog pe Domnul sa gasim o solutie justa si pasnica pentru a depasi criza, cu respectarea drepturilor omului', a declarat papa, cu ocazia rugaciunii Angelus la Zilele mondiale ale tineretului, desfasurate in Panama.

Venezuela traverseaza una din cele mai grave crize politice din istoria sa, cu o presedintie revendicata de doua persoane.

Nicolas Maduro, presedintele investit pentru al doilea mandat pe 10 ianuarie si sprijinit de armata, acuza SUA ca il incita pe opozantul Juan Guiado, care s-a autoproclamat presedinte, sa intreprinda o 'lovitura de stat'.

Maduro a respins ultimatumul prin care mai multe state europene au cerut sambata convocarea de noi alegeri in termen de opt zile.

Duminica, suveranul pontif a lansat, de asemenea, un apel la pace in Columbia dupa atentatul de la 17 ianuarie, revendicat de gherila ELN si soldat cu 20 de morti si 68 de raniti. Papa a denuntat 'ura terorista', dupa care a dat citire numelor victimelor acestui atac asupra scolii de politie din Bogota, scrie Agerpres.

Totodata, papa Francisc a 'condamnat cu fermitate' dublul atentat impotriva catedralei din Jolo, pe o insula din sudul Filipinelor, in care au murit cel putin 20 de oameni, 'un episod de violenta care indoliaza din nou aceasta comunitate crestina'.

Acest atac intr-un bastion al organizatiei islamiste Abu Sayyaf intervine la doua zile dupa anuntarea aprobarii masive, printr-un referendum desfasurat lunea trecuta, in sudul arhipelagului filipinez a crearii regiunii autonome Bangsamoro, in cadrul procesului de pace cu insurectia musulmana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.