Un avion al companiei ruse Aeroflot care se indrepta spre Moscova a efectuat o aterizare de urgenta in Siberia marti din cauza unui pasager beat care cerea ca avionul sa-si schimbe ruta, au anuntat autoritatile ruse, relateaza AFP.

"Avionul, care plecase de la Surgut (Siberia occidentala) si se indrepta spre Moscova a schimbat ruta la solicitarea unuia dintre pasageri", a anuntat comitetul antiterorist rus pe site-ul sau de internet, potrivit Agerpres.

"Pilotul a decis sa aterizeze la Khanty-Mansiysk", un oras siberian situat la 2.700 km de Moscova, a adaugat comitetul antiterorist, indicand ca anchetatorii lucreaza la "clarificarea tuturor circumstantelor evenimentului".

Barbatul era in stare de ebrietate, a anuntat comitetul de ancheta, citat de agentiile de presa ruse.

Potrivit agentiei de presa ruse Interfax, care citeaza surse din mediul aviatiei civile, pasagerul in chestiune ar fi cerut ca avionul sa fie redirectionat spre Afganistan.

Aeroflot: "Raufacatorul a fost arestat"

"Niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost ranit. Un alt avion a fost trimis spre Khanty-Mansiysk pentru a-i prelua pe pasagerii eliberati", a adaugat sursa citata.

"Tinand cont de amenintarea sporita a terorismului international din acesti ultimi ani, toti angajatii Aeroflot primesc instructiuni detaliate privind masurile care trebuie luate pentru a-i proteja pe pasageri in caz de astfel de incidente", a adaugat grupul.

Accesul pe aeroportul din oras a fost oprit, potrivit agentiilor ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.