O femeie din Singapore a fost gasita vinovata vineri de maltratarea servitoarei sale din Myanmar, dupa ce a obligat-o sa isi verse pe corp apa clocotita si sa inghita apa cu detergent, informeaza AFP.

Angajata, Phyu Phyu Mar, a fost maltratata in perioada august - octombrie 2016 la domiciliul unui cuplu din Singapore, potrivit documentelor instantei.

Conform rechizitoriului, patroana sa, Linda Seah, a fortat-o de doua ori pe servitoare sa isi verse apa clocotita pe umar "pentru a se rani".

Potrivit ziarului Straits Times, Seah ii dadea apoi un ac victimei pentru a-si intepa basicile provocate de arsuri, scrie Agerpres.

Conform aceleiasi surse, angajatoarea (in varsta de 39 de ani) era nemultumita de servitoare, considerand-o prea lenta pentru muncile pe care le avea de facut.

De asemenea, Linda Seah, impotriva careia au fost formulate sase capete de acuzare, si-a fortat angajata sa se dea cu capul de podea si sa bea apa amestecata cu detergent de curatat pe jos. In alte ocazii, ea si-a apucat angajata de par si a zgaltait-o, lovind-o de cateva ori peste frunte cu un telefon mobil.

Impotriva sotului femeii, Lim Toon Leng, de 44 de ani, care a lovit-o la randul sau in fata pe angajata, a fost formulat un cap de acuzare.

Cei doi inculpati au fost condamnati vineri. Instanta trebuie sa se decida asupra sentintelor acestora pe data de 11 februarie.

Circa 250.000 de femei, mai ales din Indonezia, Filipine si Myanmar, lucreaza in casele din Singapore, unde sunt uneori victimele abuzurilor si violentei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.