"Noi vom parasi Siria intr-un ritm adaptat, continuand in acelasi timp sa combatem Statul Islamic si sa facem ceea ce este prudent si necesar pentru toti ceilalti", a scris Donald Trump intr-o postare pe Twitter.

Anuntul facut luna trecuta privind retragerea celor 2.000 de soldati americani care lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria a provocat ingrijorarea aliatilor SUA.

Pozitia lui Donald Trump cu privire la ritmul retragerii armatei americane din Siria a fluctuat de la anuntul facut de el la 19 decembrie.

"Am castigat impotriva gruparii Statul Islamic, este timpul sa revenim acasa', a afirmat el intr-o scurta inregistrare video postata pe contul sau de pe Twitter. 'Baietii nostri, tinerele noastre femei, oamenii nostri, toti se intorc acasa si toti revin acum", spusese Trump atunci.

Dar la inceputul lunii ianuarie, presedintele american s-a aratat mai evaziv fata de calendarul retragerii din Siria. 'Ne retragem,', a declarat el, nuantand: 'Aceasta se va face intr-o anumita perioada de timp'. 'N-am spus niciodata ca ne vom retrage peste noapte', a adaugat el.