Retragerea trupelor americane din Siria se va efectua intr-un 'ritm adaptat', iar abordarea Statelor Unite in regiune va fi una 'prudenta', a asigurat luni presedintele american Donald Trump, citat de France Presse.

"Noi vom parasi Siria intr-un ritm adaptat, continuand in acelasi timp sa combatem Statul Islamic si sa facem ceea ce este prudent si necesar pentru toti ceilalti", a scris Donald Trump intr-o postare pe Twitter.

Anuntul facut luna trecuta privind retragerea celor 2.000 de soldati americani care lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria a provocat ingrijorarea aliatilor SUA.

Pozitia lui Donald Trump cu privire la ritmul retragerii armatei americane din Siria a fluctuat de la anuntul facut de el la 19 decembrie.

"Am castigat impotriva gruparii Statul Islamic, este timpul sa revenim acasa', a afirmat el intr-o scurta inregistrare video postata pe contul sau de pe Twitter. 'Baietii nostri, tinerele noastre femei, oamenii nostri, toti se intorc acasa si toti revin acum", spusese Trump atunci.

Dar la inceputul lunii ianuarie, presedintele american s-a aratat mai evaziv fata de calendarul retragerii din Siria. 'Ne retragem,', a declarat el, nuantand: 'Aceasta se va face intr-o anumita perioada de timp'. 'N-am spus niciodata ca ne vom retrage peste noapte', a adaugat el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.