Comisia Europeana a reactionat, luni, fata de decizia Austriei de diminuare a alocatiilor pentru copiii romanilor care muncesc in acest stat.

"Comisia va analiza cu atentie legea pentru a vedea daca este compatibila cu legislatia UE. Pozitia noastra privind beneficiile pentru familii si copii este binecunoscuta: indexarea acestora nu este permisa conform legislatiei UE.

Este vorba de non-discriminare: daca lucratorii contribuie la sistemele nationale de asistenta sociala, ei se asteapta sa primeasca aceleasi beneficii, indiferent de nationalitate sau de locul unde se afla copiii. Situatia aceasta exista de decenii si a fost confirmata de jurisprudenta Curtii Europene de Justitie. Mai general, Comisia crede cu tarie ca mobilitatea trebuie sa fie bazata pe reguli corecte, clare si aplicabile. Acesta este principiul fundamental al propunerii noastre din 2016 care aduce la zi regulile UE privind siguranta sociala: libertatea de miscare, protejarea drepturilor cetatenilor si intarirea instrumentelor de prevenire a abuzurilor", a spus purtatorul de cuvant al CE, potrivit stirileprotv.ro.

Alocatia pentru copiii imigrantilor din Austria a scazut de la 1 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.