O persoana a decedat din cauza gripei, de la inceputul sezonului rece pana pe 30 decembrie 2018 fiind confirmate 67 cazuri de gripa, informeaza Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Persoana decedata este un barbat in varsta de 53 de ani din judetul Galati, care avea conditii medicale preexistente si nu era vaccinat anti-gripal.

Potrivit sursei citate, din cele 67 cazuri de gripa, 11 sunt de gripa cu virus AH1, 19 de gripa cu virus AH3, 36 de gripa cu virus A nesubtipat si un caz de gripa cu virus B, informeaza Agerpres.

Pana la data de 30 decembrie 2018 au fost vaccinate antigripal 1.187.159 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Barbatul din Galati decedat din cauza virusului gripal de tip A, subtip H3, era internat la Institutul Oncologic din Iasi, suferind de leucemie in faza terminala, au anuntat, sambata, autoritatile sanitare galatene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.