Metropolitan Museum din New York a inregistrat un record de aproximativ 7,36 milioane de vizitatori in 2018, un succes neasteptat pentru acest centru care a impus la inceputul lunii martie un pret de intrare pentru persoanele care nu locuiesc in aceasta metropola, relateaza sambata AFP.

Intrarile la acest muzeu au inregistrat o crestere de 5,1% fata de 2017, an in care frecventa inregistrase deja un record.

Succesul s-a datorat mai ales expozitiei 'Heavenly Bodies' privind relatiile lumii cu religia catolica, care a batut toate recordurile cu 1,65 milioane de vizitatori, informeaza Agerpres.

Muzeul a beneficiat si de expozitiile dedicate lui Michelangelo si David Hockney, inaugurate la sfarsitul anului 2017.

Intrarile la acest muzeu nu au fost afectate de tarifele impuse de la 1 martie 2018.

De la aceasta data, orice persoana care nu locuieste la New York trebuie sa plateasca un bilet de intrare in valoare de 25 de dolari. Newyorkezii beneficiaza deocamdata de fosta politica de scutire.

Cifrele publicate vineri de Met arata o frecventa de 32% vizitatori newyorkezi, 34% cetateni veniti din restul SUA si 34% turisti straini. Printre acestia, tara cea mai reprezentata a fost China, cu aproximativ 5% din total.

In pofida acestei frecvente record, Met ramane mult in urma Luvrului, cel mai vizitat muzeu din lume in 2018, cu un record de 10,2 milioane de vizitatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.