Aeroporturile londoneze Gatwick si Heathrow au anuntat masuri de tip militar in valoare de "cateva milioane de lire" impotriva dronelor, informeaza joi ziarul Times, preluat de Reuters.

In decembrie, activitatea aeroportului Gatwick a fost perturbata timp de trei zile de zborurile unor drone. Au fost anulate circa 1000 de zboruri si au fost afectati aproximativ 140.000 de pasageri, iar siguranta decolarilor si aterizarilor a putut fi restabilita numai dupa desfasurarea unor echipamente militare.

Ministrul britanic al transporturilor, Chris Grayling, s-a intalnit joi dimineata cu sefii politiei, aviatiei si apararii din Regatul Unit, pentru a discuta problema, scrie Agerpres.

Ulterior, o purtatoare de cuvant a aeroportului Gatwick a confirmat, fara a da detalii, ca s-a facut o investitie de ordinul milioanelor de lire in mijloace "de nivel militar" pentru apararea impotriva dronelor si ca noile echipamente au fost instalate deja de mai mult de o saptamana. "Suntem la un nivel echivalent cu cel oferit de Fortele Armate", a aratat sursa citata, intr-o declaratie trimisa prin e-mail.

Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Europa, a facut cunoscut ca a comandat aceleasi echipamente.

Presa indicase joi, inainte de aparitia acestor informatii, ca este posibil ca ministerul britanic al apararii sa fi retras echipamentele anti-drone de la Gatwick.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.