Presa belgiana scrie ca ingrijorarile Comisiei Europene fata de presedintia semestriala a UE preluata de Romania sunt justificate, motivele invocate fiind obsesia pentru modificarile din justitie, proasta gestiune a fondurilor europene si discursul agresiv antieuropean dovedit de foarte multi oficiali romani.

Potrivit lui Jean-Michel De Waele, profesor de stiinte politice, Europa are motive serioase sa se ingrijoreze.

"Guvernul roman este concentrat complet pe afacerile de coruptie din sanul guvernarii si incearca sa evite inchisoarea, pentru o parte dintre membrii sai. Este singurul lucru de care este interesat in prezent. Asadar, pot exista indoieli ca afacerile europene vor avea prioritate, in timp ce unele masuri de pe agenda Guvernului roman risca sa fie sanctionate de Comisia Europeana.

Obiectivul acestui Guvern este de a impiedica trimiterea la inchisoare a unui anumit numar de politicieni sau ministri, fie ca asteapta o condamnare, fie ca au fost condamnati, si ca atare, sa revizuiasca sistemul judiciar din Romania, in afara standardelor UE. Este doar una dintre probleme, printre altele, ca gestionarea fondurilor europene, dar si faptul ca Romania nu este centrul lumii", a declarat pentru rtbf.be Jean-Michel De Waele, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.