Opt oameni au petrecut Revelionul in frig, suspendati la 50 de metri deasupra pamantului, intr-un carusel din Rennes (vestul Frantei), blocat din cauza unei defectiuni tehnice, informeaza France Presse.

"A fost mult timp, s-a facut frig, a fost infricosator", a declarat Antoine, 23 de ani, infasurat intr-o patura, asteptand coborarea prietenei sale Lea.

Cele opt persoane, intre care cinci minori intre 13 si 17 ani, s-au pomenit blocate in "BomberMaxxx", un brat gigantic de 52 de metri care propulseaza o gondola in aer, intr-un parc de distractii din centrul orasului Rennes. Calvarul a durat mai mult de noua ore pentru unii dintre ei.

Turul trebuia sa dureze doar cateva minute. Dar, luni, 31 decembrie, in jurul orei locale 20:30 (19:30 GMT), bratul s-a blocat brusc, retinandu-i prizonieri pe cei opt pasageri.

Potrivit proprietarului caruselului, Alexandre Thinel, este vorba de o piesa noua care s-a slabit si s-a blocat. "Este un incident tehnic care nu s-a mai intamplat niciodata inainte. Din fericire, nu a existat niciun pericol pentru clienti. Singura dificultate este sa-i coboram'', a anticipat el.

Intr-adevar, operatiunea de scoatere si coborare in siguranta a celor opt persoane, realizata de pompieri, nu a fost usoara, necesitand mai mult incercari. In cele din urma, pompierii au petrecut ore in sir echipand fiecare pasager cu un ham si instaland un dispozitiv de rapel. Primul pasager a fost coborat la 04:00 dimineata, dupa sapte ore de la blocarea caruselului, iar ultimul la ora 06:00, dupa ce toate petrecerile de revelion s-au incheiat, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.